De Siberische husky is “men’s best friend”

Karakter van de Siberische Husky

Onafhankelijk, eigenzinnig, intelligent en vrolijk

De Siberische Husky is onafhankelijk, eigenzinnig, intelligent en vrolijk. Een husky is zeer vriendelijk waardoor hij niet geschikt als waakhond. Hij heeft enorm veel energie.

De Siberische Husky is erg gesteld op zijn baas en het gezin. Hij heeft wel een enorm vluchtinstinct: hij heeft de neiging om weg te lopen of te gaan zwerven. Met een aantal husky’s kunnen we zonder riem wandelen omdat ze goed luisteren maar de meesten worden bij het zien of ruiken van een konijn plotseling doof. Het blijven dieren welke dicht bij de natuur staan en veel van een wolf weg hebben.

Typische sledehond

Liefhebber van werken in de kou
De Siberische husky is een hondenras dat behoort tot de pool- en keeshonden van het oertype. Het is een typische sledehond: wanneer hij kan werken, is hij helemaal in zijn element. Sneeuw en kou deren de husky totaal niet, hij voelt zich er prima bij. Er zijn nog maar weinig hondenrassen waarbij de functie van de hond nog steeds zo duidelijk bepalend is voor zijn uiterlijke verschijningsvorm en zijn mentale instelling. Een husky is een prachtige hond, zowel van uiterlijk als karakter.