Bezoek onze husky roedel bestaande uit dertig Siberische sledehonden

Jonge en oude husky sledehonden leven gemoedelijk samen

Voor husky toertochten en wedstrijden

De husky roedel van Lowlandpack bestaat uit dertig Siberische husky’s. En jawel, ze kunnen alle dertig véél geluid maken. Als André in huis bezig is, is er nog niets aan de hand. De Siberische husky’s liggen vreedzaam in hun kennels te luieren of rennen en spelen lekker samen in hun grote speelwei van ongeveer 1000 m2. Maar als er aanstalten wordt gemaakt om met de husky’s naar het bos te gaan, dan gaan ze uit hun dak! Blaffen, huilen, springen: deze sledehonden willen maar één ding: rennen! De husky’s mogen rennen op dagen dat de temperatuur onder de 16 graden blijft. Bij warmere temperaturen is het harde werk voor de husky’s met hun dikke vachten niet te doen. De husky’s worden voortdurend getraind en nemen deel aan zowel nationale- als internationale sledehondenwedstrijden. Tot half december zijn dit wedstrijden in Nederland met een kar op 4 wielen en daarna wordt de kar verruild voor een slee en is André te vinden op wedstrijden in o.a. Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk.

Puppies en scharrelhusky’s

Roedelgenoten van jong tot hoogbejaard

Een aantal van de husky’s is inmiddels te oud voor huskytochten of wedstrijden. Zij genieten op eigen terrein van hun oude dag als ‘scharrelhusky’s’. Op dit moment hebben de oudste drie scharrelhusky’s een leeftijd van 15 jaar maar nog helemaal naar hun zin.
Om de paar jaar worden er puppy’s in de roedel husky’s geboren. Ook deze husky puppies worden op eigen terrein grootgebracht, te midden van hun oudere roedelgenoten. Ze blijven allemaal en worden niet verkocht. Het is een genot om te zien hoe ze met elkaar ravotten maar tegelijkertijd door de roedelleider de rangorde in de roedel leren.